Overal op het internet zie je snowboard- en skicrashes voorbij komen. Vaak is zo’n filmpje dan super grappig, maar denk je niet na of diegene pijn heeft.
Protectie is zeer belangrijk, omdat je hard kunt vallen.
Bij één op de tien wintersport ongevallen is er sprake van hoofdletsel, de meest voorkomende blessure bij snowboarden zijn gekneusde of zelfs gebroken polsen en je kan ernstige blessures in je boven- en onderrug oplopen.
Helmen
Om te beginnen is een helm ontzettend belangrijk en de laatste tijd zelfs belangrijker geworden. Wie van top tot teen beschermd de berg op wil, moet beginnen met een goede snowboardhelm.
In een groot deel van Oostenrijk en Italië is het ook al verplicht: kinderen onder de 14 en 15 jaar moeten een helm dragen. Als je er dan geen draagt, krijg je een boete. En wanneer er iets gebeurt wanneer je geen helm draagt kan je problemen met de verzekering oplopen, want dat ligt dan aan je eigen verantwoording.
Verplicht het dragen van een helm. Ik hoor je al denken: ‘’Ik kan redelijk goed snowboarden, dus die heb ik niet nodig.’’ Of: ‘’Waarom zal ik een helm dragen, ik doe toch altijd voorzichtig.’’
Je kunt een keer een foutje maken, doordat je bijvoorbeeld net iets niet goed ziet. Kunstsneeuw dat op de piste ligt is vaak vrij hard. Je kunt aangeskied worden of iemand anders maakt een fout.
Onze grootste vraag: Waarom zou je het risico nemen en geen helm dragen?
Tegenwoordig zijn de ski- en snowboardhelmen zo geavanceerd dat ze én comfortabel zijn om te dragen, en veiligheid bieden bij een ongeluk.
Bij Revert 95 kun je helmen van gerenommeerde merken als Anon, Sweet en Pro-Tec op de kop tikken. Kijkend naar de lichte en gestroomlijnde helmdesigns van deze merken kun je vaststellen dat het uncoole en oncomfortabele imago van snowboardhelmen definitief de prullenbak in kan.
https://www.youtube.com/watch?v=zeV7sWma2jA
Knie, rug en polsbeschermers
Om te vervolgen hebben we de rugbeschermer. Een goede back protector beschermt je rug tegen de klappen die je rug tijdens het snowboarden te verwerken kan krijgen.
Een rugprotector is er voor om ernstige blessures in je boven- en onderrug te voorkomen.
Omdat je met snowboarden veel op je kont zit en vaak met je rug naar de berg gedraaid is, is het handig om als snowboarder een rugprotector aan te schaffen.
Kniebeschermers en polsbeschermers voorkomen dat je gewrichten iets overkomt. Voor niet heel veel geld heb je beschermde polsen, knieën en geen blauwe plekken meer.
Impact shorts zijn voor je billen en heupen. De protectors worden van zachte, flexibele materialen gemaakt. Ook zorgen ze voor dagenlang comfort en onopvallende bescherming door de sneldrogende en ademende eigenschappen.
Conclusie: Behalve dat het dragen van snowboard protectie je helpt om veilig van de piste te komen, geeft het je zelfvertrouwen een boost. Het is warm, je krijgt geen blauwe plekken meer en de materialen zijn flexibel. Doordat je je onbezorgd je tricks kunt oefenen zal je ook sneller progressie boeken. Een klassieke win-win situatie.
Als snowboardspecialist met twintig jaar ervaring kunnen wij jou zeker helpen met het vinden van de juiste bescherming. Of je nu een beginner bent of een pro, zonder goede bescherming ben je nergens.